Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibaguetter med kummin och anis

 
Skriv ut

Hur goda som helst! Sambon och jag åt så vi nästan sprack! De är perfekta i storlek och passar bra till soppor och grytor. Eller varför inte till frukost?! I dessa godingar hittar vi både kummin och anis och det är verkligen dessa smakhöjare som gör hela det här baket - mums! Receptet räcker till ca 25-30 stycken små härliga minibaguetter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kummin- och anisfrön i en mortel
  2. Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med olivoljan. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  3. Tillsätt saltet, anis, kummin och rör om.
  4. Tillsätt sedan vetemjölet och rågsikten, lite i taget. Arbeta degen smidig i ca 10 minuter.
  5. Jäs under bakduk i 45 minuter.
  6. Ta upp degen på en arbetsyta och rulla till golfbollsstora bullar av degen och forma sedan till små längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Jäs under bakduk i 45 minuter .
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över kummin- och anisfrön.
  10. Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
  11. Ta ut och låt svalna av under bakduk, på galler.
  12. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.