- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Goda, man kan göra dem större också.
Instruktioner
- 1, Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och mal sötmandeln. blanda mandeln med sockret.
- 2, Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.
- 3, Klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.
- 4, Grädda dom mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dom kallna på galler.
- 5, Gör krämen: Rör smör med florsocker,äggula,vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- 6, Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. Låt kakorna stå kallt en stund. Ställ gärna in dem i frysen.
- 7, Smält blockchokladen i vattenbad eller microvågsugn.
Doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. Låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras.
Publicerat den
28 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar