Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minibiskvier med daim

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Riktigt goda minibiskvier med smak av choklad, daim och lite citron :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda riven mandelmassa socker och en ägg vita. Spritsa på bakplåtspapper. Ca 3x3 cm i diameter Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
  2. Fyllning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljstången, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, finhacka daimen rör ner de i krämen. Spritsa eller bred på.
  3. Låt stå kallt, doppa i mörk choklad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Escapade 21 september 2011

    när ska daimen ner och vart tog vaniljstången vägen när den blev till vaniljsocker?

  • kremigt 22 september 2011

    Dajmen ska ner i fyllningen och vaniljstången med, råkade visst skriva vaniljsocker :)

  • Tompa4643 1 mars 2012

    kan man frysa?

  • kremigt 1 mars 2012

    Inte gjort de själv, men vad jag läst så ska de gå kalasbra att frysa! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.