Riktigt goda minibiskvier med smak av choklad, daim och lite citron :)
Instruktioner
- Botten: Blanda riven mandelmassa socker och en ägg vita.
Spritsa på bakplåtspapper. Ca 3x3 cm i diameter
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
- Fyllning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljstången, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
Smält chokladen och låt den svalna, finhacka daimen rör ner de i krämen.
Spritsa eller bred på.
- Låt stå kallt, doppa i mörk choklad.
Publicerat den
20 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
när ska daimen ner och vart tog vaniljstången vägen när den blev till vaniljsocker?
Dajmen ska ner i fyllningen och vaniljstången med, råkade visst skriva vaniljsocker :)
kan man frysa?
Inte gjort de själv, men vad jag läst så ska de gå kalasbra att frysa! :)