Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minicheesecake med jordgubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Cheesecakes i portionsstorlek är en trevlig dessert att servera efter middagen. Denna cheesecake har en knaprig botten av digestivekex och hasselnötter, len vaniljfyllning och jordgubbar som sedan garneras med en söta marängtoppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj 8 formar, ca 6 cm i diameter eller 10 muffinsformar. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Botten: Smält smöret i en kastrull. Lägg kexen i en skål och krossa dem med en träslev. Finhacka hasselnötterna. Blanda de båda med det smälta smöret. Fördela smuldegen jämnt i formarna och tryck till med en sked.
  3. Fyllning: Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa dem tillsammans med färskost, mascarpone, 75 g socker, potatismjöl, ägg, 1 tsk citronskal och 2 msk saft. Lägg fyllningen i formarna och stryk dem jämna.
  4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt dem grädda ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten och låt formarna svalna på ett galler.
  5. Skölj jordgubbarna och skär dem i tunna skivor på längden. Placera skivorna längst ut på bakverken så att det bildar en solfjäder.
  6. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten till 122 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitorna samtidigt som du vispar på maxhastighet. Vispa tills marängen är ljummen, ca 35 grader.
  7. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa små toppar på jordgubbarna. Använd en stjärntyll om du vill ha mönster. Bränn topparna lätt gyllenbruna med en brännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.