Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minicheesecakes med citron och jordgubb

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Cheesecake med sommarbär - en till varje gäst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Smält smöret. Finkrossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i minipajformar.
  3. Fyllning: Vispa ihop osten med sockret. Rör i ägget, crème fraichen, vaniljsockret, citronskalet och saften. Fördela smeten i formarna så den täcker bottnarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Stäng av värmen och låt kakorna stå kvar i ugnen ytterligare 10 minuter.
  5. Koka saften med gelésockret i drygt en minut. Ställ åt sidan att svalna.
  6. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i en krans på varje cheesecake. Skeda gelén över.
  7. Tips: Du kan också garnera med en fin jordgubbe som du skär fyra snitt i och "fäller ut" som en solfjäder. Lägg en sådan på varje cheesecake och skeda gelén över.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.