Cheesecake med sommarbär - en till varje gäst
Instruktioner
- Ugn 200°
- Smält smöret. Finkrossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i minipajformar.
- Fyllning: Vispa ihop osten med sockret. Rör i ägget, crème fraichen, vaniljsockret, citronskalet och saften.
Fördela smeten i formarna så den täcker bottnarna.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Stäng av värmen och låt kakorna stå kvar i ugnen ytterligare 10 minuter.
- Koka saften med gelésockret i drygt en minut.
Ställ åt sidan att svalna.
- Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i en krans på varje cheesecake. Skeda gelén över.
- Tips: Du kan också garnera med en fin jordgubbe som du skär fyra snitt i och "fäller ut" som en solfjäder.
Lägg en sådan på varje cheesecake och skeda gelén över.
- Lycka till!
Publicerat den
26 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar