Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minicheesecakes med ingefära

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smaken av ingefära ger en härlig krydda till de här söta minicheesecakesen. De är enkla att göra och perfekta när efterrätten behöver förberedas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret. Krossa kexen till smulor och slå över smöret. Tillsätt ingefäran och mixa till en smulig massa.
  3. Fördela smulorna i formarna och tryck till. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  4. Blanda färskosten med sockret till en krämig smet. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa försiktigt i citronsaften och grädden.
  5. Fördela smeten i formarna. Grädda formarna mitt i ugnen i 20 minuter. Låt dem stå kvar och kallna helt på plåten. Ställ muffinsformarna sedan i kylskåp i minst 4 timmar.
  6. Dekorera med färska bär vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.