Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minilaxpastejer med bakade ägg och rökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett annorlunda och kul sätt att ta tillvara överbliven potatis. Servera som förrätt eller som en lyxig frukost! Många tänker säkert på leverpastej när man hör ordet pastej. Men traditionellt sett är pastej en deg med inbakad fyllning av fisk, kött, grönsaker eller frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kantskär och kavla ut brödskivorna så de blir stora och platta. Tryck ner brödskivorna i hålen på en smord muffinsplåt. Detta är lite knepigt och brödet kan gå sönder, men när brödet är nere i hålet kan man trycka ihop det igen så att eventuella hål sluts.
  3. Fördela spenat, potatis och lax i brödformarna. Knäck först äggen i en skål och fiska upp gulan med hjälp av en matsked och lägg i formarna. Häll sedan försiktigt äggvitan över. Då är det lättare att dosera så att äggvitan inte rinner över.
  4. Baka pastejerna tills ägget satt sig, 30-40 minuter. Strö över lite flingsalt vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.