Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

minipajer med köttfärsröra

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekta småpajer för såväl stora som små; till utflykten, knytkalaset, barnkalaset, som mellanmål eller en rätt på buffén. Jag tycker det blir fylligare smak om man har lite mögelost i, men det är en smaksak och inget måste.

Ingredienser

Instruktioner

Pajdegen: Hacka ihop mjölet och margarinet, ta i vatten om det blir för smuligt. Tryck ut degen i formarna eller muffinsplåten och låt vila i kylen en stund medan du förbereder fyllningen och sätter ugnen på 200 grader. Riv alla grönsakerna. Paprikan är lättast att få i tunna strimlor med potatisskalare. Skiva svampen i små bitar Fräs färsen ihop med grönsakerna och svampen, blanda i majsen sist. Krydda och smaka av Låt puttra ihop en stund (ca 10 min) med grädde och tomatpuré eller ketchup. Dra pannan åt sidan när vätskan har kokat in och röran inte är för blaskig - då blöter den upp pajdegen. Låt röran svalna lite medan pajdegen förgräddas ca 10 min i övre delen av ugnen. Vispa ihop äggstanningen med persiljan. Fyll formarna med köttröran och 1 dl av osten innan du häller i äggstanningen (med ev. ädelost). Strö resten av osten över. Grädda ca 15-20 min, tills de har fått fin färg och är krämiga inuti

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jullan1996 4 april 2011

    Verkar supergoda! :) Funkar det lika bra att göra dem utan svamp?

  • CiinaC 4 april 2011

    Tycker du inte om svamp, så hoppa över den. Eftersom champinjoner är milda i smaken, så gör det varken till eller ifrån. Det jag gillar är kombinationen ädelost och kött.. ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.