Instruktioner
Pajdegen:
Hacka ihop mjölet och margarinet, ta i vatten om det blir för smuligt.
Tryck ut degen i formarna eller muffinsplåten och låt vila i kylen en stund medan du förbereder fyllningen och sätter ugnen på 200 grader.
Riv alla grönsakerna. Paprikan är lättast att få i tunna strimlor med potatisskalare. Skiva svampen i små bitar
Fräs färsen ihop med grönsakerna och svampen, blanda i majsen sist.
Krydda och smaka av
Låt puttra ihop en stund (ca 10 min) med grädde och tomatpuré eller ketchup.
Dra pannan åt sidan när vätskan har kokat in och röran inte är för blaskig - då blöter den upp pajdegen. Låt röran svalna lite medan pajdegen förgräddas ca 10 min i övre delen av ugnen.
Vispa ihop äggstanningen med persiljan. Fyll formarna med köttröran och 1 dl av osten innan du häller i äggstanningen (med ev. ädelost). Strö resten av osten över.
Grädda ca 15-20 min, tills de har fått fin färg och är krämiga inuti
Verkar supergoda! :) Funkar det lika bra att göra dem utan svamp?
Tycker du inte om svamp, så hoppa över den. Eftersom champinjoner är milda i smaken, så gör det varken till eller ifrån. Det jag gillar är kombinationen ädelost och kött.. ;-)