Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipaj med Boxholm Ost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Denna lilla läckerbit passar perfekt på buffébordet, serverad kall med en klick sikrom, eller ljummen som tillbehör till en god soppa. Använd en eller flera sorters Boxholm Ost alltefter smak till ostfyllingen. Vill du ha en magrare fyllning, välj enbart Boxholm Magra och ersätt grädden med mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn175°.
  2. Pajskal: Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i kyl minst 30 min. Kavla ut degen knappt en halv centimeter tjock. Tag ut rundlar av degen och tryck ut den i små aluminiumfolieformar. Förgrädda i ugn, 175° ca 8-10 minuter.
  3. Ostfyllning: Riv osten grovt. Fyll pajskalen rågade med ost. Blanda ägg, grädde, mjölk, smaksätt med salt och peppar. Fyll äggblandningen nästan upp till kanten på pajskalen. Grädda i ugn, 175° ca 15-20 minuter, tills minipajerna är gyllenbruna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sif-fia 2 september 2012

    God paj men nästa gång lägger jag i lite mer sting!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.