Minipajer med kantareller

Kantareller, lagrad prästost och lök ger smak åt de här fina små pajerna.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, kantarell, kantareller
Minipajer med kantareller
Källa: Arla
Uppladdad av: guardianlinda
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Pajdeg:
125 g Svenskt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g färska kantareller eller 1 burk à 200 g
1 knippa salladslök
1 msk smör
2 dl riven lagrad ost, t ex Präst

Äggstanning:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl Arla vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Betyg (3 röster)
Antal personer
Ca 15
Visningar:
8112
Sparat:
456

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.

Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.

Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna.
Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
Häll äggstanningen i pajformarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

LIKNANDE RECEPT

av SDMaya
över 2 månader
av evaldo
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av lillawe
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.