Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med nötter och sirap

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Något för er som älskar nötter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet i en stor skål och arbeta in smöret i det med fingertopparna tills blandningen fått smulig konsistens. Rör ner socker, sedan äggulor, och arbeta ihop till en slät deg. Slå in den i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord, ta ut rundlar och klä 12 tartelettformar med dem. Nagga bottnarna och klä pajskalen med en bit ugnsfolie.
  3. Grädda dem i 200° varm ugn i 10-15 minuter eller tills de är svagt gyllengula. Ta bort folien och grädda dem i ytterligare 2-3 minuter. Låt dem svalna på ett bakgaller.
  4. Fyllning: blanda hälften av lönnsirapen och hälften av grädden i en skål. Rör socker, vinsten och vatten i en kastrull på svag värme tills sockret lösts upp.
  5. Koka upp och koka tills lagen blivit svagt gyllengul.
  6. Dra kastrullen från värmen och rör ner sirapsgrädden. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och koka kolasmeten på svag värme till 116° (mät med hushållstermometer) eller gör kulprovet: droppa lite av smeten i kallt vatten och forma den till en mjuk kula. Rör ner resten av grädden och låt den bli varm.
  7. Pensla pajkanterna med resten av lönnsirapen. Fördela hackade pekannötter i pajskalen, fyll på med kolasmet och toppa med en halv nöt. Låt minipajarna kallna innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.