Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med räkor och mango

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läckra små pajer som smälter i munnen. De är fyllda med räkor, dill, mango och äggstanning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora bitar, 8x8 cm. Tryck ner degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter upptill. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Pensla degen med uppvispat ägg.
  3. Blanda ihop räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Fördela dillräkor och mangobitar i varje form. Strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg, gräddfil och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över pajerna.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Täck dem eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.
  5. Servera pajerna ljumma eller kalla garnerade med dillräkor och mangobitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.