Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med rabarber och äpple

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Små söta portionspajer.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett par matskedar iskallt vatten. Låt degen gå ihop ordentligt och ställ den kallt en halvtimme före utbakning. Skär rabarberna i bitar. Skala och kärna ur äpplena. Skär fruktköttet i bitar. Blanda rabarber och äppelbitar i en skål och krydda med socker, kanel. Pudra över potatismjöl och blanda väl Dela degen i två delar, lägg in ena i kylen medan du trycker ut den andra i formarna. Gärna formar med lös botten. Fyll pajerna med rabarber och äppelblandningen. Ta andra degen dela i 6 bitar och gör lock genom att platta till degen mellan händerna. Skär några snitt på varje pajlock när de är på plats. Gädda 225 grader i 20 minuter. Serveras ljumna med vaniljgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.