- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Paj är ju den ultimata efterrätten, men det tar tid och kan vara bökigt att göra. Här har ni en snabb och enkel men framför allt supergod portionspaj som både är krispig och krämig.
Instruktioner
- Rulla ut smördegen (behåll pappret och ha som underlägg så sparar du disk)
Pudra över kanel över plattan
Rulla ihop till en rulltårta (börja rulla på den långa sidan)
Skär rullen i 8 lika stora delar
Sätt ner rullarna med snittytan neråt och tryck den platt med handflatan
Sätt ner rullarna i en muffinsplåt och tryck ut degen ordentligt upp på kanterna
Grädda mitt i ugnen i 8-10 min tills de fått lite färg
- Vaniljfyllning:
Blanda samman creme fraice, ägg, vaniljsocker(extrakt) och socker till en jämn smet
Ta ut pajskalen ur ugnen, bli inte förskräckt om de jäst ihop för det ska de göra.
Använd en sked för att trycka ut kanterna så de blir som skålar.
- Häll i fylling i alla upp till kanten på pajskalet och grädda i ytterligare 8 minuter.
Ta ut dem och låt svalna några minuter. Under tiden värmer du sylten i kastrull eller i mikron.
Ringla över sylten på pajerna och servera ljumna
Publicerat den
6 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vilken temperatur ska det vara på ugnen när man gräddar pajerna?
Oj! Det hade jag missat att skriva dit! Fy skäms på mig :) 200 grader ska det vara
Efter att jag hade lagt pajformerna i ugnen i ungefär 9 min så var de stela och jag kunde inte pressa dem mot kanterna. Använde du en gammal ugn där det tar mer minuter för den att värma upp, varav den långa tiden i ugnen du lade? Jag kanske hade behövt 3-5min, och om du undrar så använde jag en färdig smördeg från Hemköp, men som jag tinade upp.