Ljuvliga små pizzor med kräftstjärtar, mozzarella och svamp.
Instruktioner
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet och tillsätt olja, salt och sedan mjölet i omgångar. Blanda till en smidig och lätt deg. Låt den gå i en degblandare i 5 minuter. Degen skall vara lätt kladdig. Låt jäsa i 30 minuter.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Kavla ut degen ca 2-3 mm tjock. Ta ut pizzor med utstickare eller ett glas ca 7-8 cm i diameter. Bred på tomatsåsen och den skivade eller smulade mozzarellan.
- Sätt ugnen på 240 grader.
- Gör 3 olika pizzor.
1. Mozzarella, delade körsbärstomater och kräftstjärtar.
2. Mozzarella och delade körsbärstomater
3. Mozzarella och svamp.
- Lägg pizzorna på smörpapper och grädda i ca 6-7 minuter tills de är gyllenbruna. Garnera med färska örter.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar