Oslagbara aptitretare med olika fyllningar. Min underbara tomatsås passar perfekt mellan bröd och fyllning. Variera mellan skinka, champinjon, majs och lök! Prova även att lägga på ädelost, soltorkade tomater och oliver, fetaost, smakrik salami, ananas etc.
Instruktioner
- Fördela jästen i en bunke och lös upp det i vattnet. Tillsätt salt, olja och mjöl och knåda snabbt ihop till en deg. (Vill man ha krispiga pizzor kan man tillsätta lite extra mjöl.) Låt jäsa under bakduk i en timme.
- Under tiden, koka ihop tomatsåsen. Blanda alla ingredienser förutom vitlöken i en kastrull. Koka upp och låt småputtra i 5 minuter. Skala och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Dra av plattan och låt svalna.
- När degen är klar, dela den i hälften och lägg tillbaka ena halvan i bunken igen, täck med duk. Kavla ut andra halvan på bakbord, ca 2-3 mm tjockt, och använd en 5,5 cm runt glas att skära ut pizzorna med. Det blir ca 40 pizzor per halva.
- Lägg pizzorna på en bakpappersklädd plåt och lägg en tsk tomatsås på varje. Variera med fyllningarna, exempelvis skinka-champinjon eller majs-lök osv. Om man så önskar kan man lägga en halv körsbärstomat på varje pizza. Strö över rikligt med torkad oregano och en nypa fint riven parmesan.
- Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 15-20 minuter.
- Servera ljumna, på en buffé, på barnkalaset eller som mellanmål! Kan förvaras både i kyl och frys. Passar bra med pizzasallad till.
Publicerat den
22 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar