Dessa små gourmetpizzor toppas med det svenskaste som finns, nämligen löjrom och gräddfil. Njut av de lyxiga pizzorna tillsammans med ett glas kallt öl.
Instruktioner
- Värm vatten och mjölk så att det blir fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Eventuellt kan lite extra mjöl behövas, degen ska vara smidig. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Tryck ut bitarna till små rundlar, ca 8 cm i diameter.
- Pensla pizzabottnarna med lite olivolja och bred ut lite ajvar. Grädda dem ca 8 minuter.
- Ta ut bottnarna och fördela rödlök, gräddfil och löjrom på pizzorna. Garnera med dill och smaksätt med lite nymald svartpeppar.
- Kantarellpizzor: Kavla ut degen lite tunnare och ta ut figurer med hjälp av pepparkaksformar. Vill du variera dina lyxpizzor kan du istället steka lite kantareller och smula över lite getost. Lägg på en liten klick mango chutney när du tagit ut pizzorna ur ugnen.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar