Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med löjrom

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa små gourmetpizzor toppas med det svenskaste som finns, nämligen löjrom och gräddfil. Njut av de lyxiga pizzorna tillsammans med ett glas kallt öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och mjölk så att det blir fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Eventuellt kan lite extra mjöl behövas, degen ska vara smidig. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Tryck ut bitarna till små rundlar, ca 8 cm i diameter.
  4. Pensla pizzabottnarna med lite olivolja och bred ut lite ajvar. Grädda dem ca 8 minuter.
  5. Ta ut bottnarna och fördela rödlök, gräddfil och löjrom på pizzorna. Garnera med dill och smaksätt med lite nymald svartpeppar.
  6. Kantarellpizzor: Kavla ut degen lite tunnare och ta ut figurer med hjälp av pepparkaksformar. Vill du variera dina lyxpizzor kan du istället steka lite kantareller och smula över lite getost. Lägg på en liten klick mango chutney när du tagit ut pizzorna ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.