Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med parma och oliver

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

(100609: tillagt om hur man gör med den lufttorkade skinkan) Receptet är för 8-10 personer och ger 20 st minipizzor. Ingick i dotterns studentbuffé. 40 st, dvs dubbel sats var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - potatissallad, - 2 kött/kyckling, - 2 såser, - mozzarellatallrik, - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jäst i ljummen degvätska. Blanda i mjöl, salt och olja. Arbeta degen. Låt jäsa i 1 timme. Skär degen i 20 bitar. Kavla ut till småpizzor och lägg på bakpapper. Bred lite tomatsås på varje pizza. Strö över lite peppar och salt. Lägg på mozzarellaost och parmesanost Grädda i 225 grader i 8-12 min.
  2. Toppa med oliv, basilikablad, lufttorkad skinkbit som trätts på en tandpetare. Serveras varma, ljumna el kalla.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 16 juni 2011

    Dom här va super goda och barnen älskade dom

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.