Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minisaffranssemlor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saffran är änglarnas guld på jorden. Och dessa små läckerheter är minsann en skänk från åvan. Man kan till och med ta två utan att skämmas.. *ler*

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör tills det löst sig.
  3. Tillsätt kesella, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. (gör degtestet - se öl limpa)
  5. Låt jäsa under duk i 30 min.
  6. Arbeta på mjölat bakbord, dela upp i runda släta bullar.
  7. Lägg på plåt med papper på.
  8. Jäsa under duk i 30 min. Pensla med ägg.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Kolla färgen under bullarna. Svalna på galler under duk.
  10. Skär av yttersta toppen på bullen så det blir ett litet lock.
  11. Gröpa ur en del av inankråmet, blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
  12. Vispa grädden och spritsa en klick på varje.
  13. Sikta över florsocker på locket.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.