Oj, så små, jag måste nog ta två...
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle.
- Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk.
Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden och klicka det på bullarna.
Lägg på locken och sikta över lite florsocker.
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda!! Alldeles lagom stora, den som tycker att dom är för små kan ju ta två.
Jättegoda!! Alldeles lagom stora, den som tycker att dom är för små kan ju ta två.
Helt enkelt underbara! Ett stort tack för receptet från en nöjd familj!
Nu är semelbaket igång igen o jag är så glad att jag har det här receptetJag brukar gå runt med ett gäng till några av grannarna oxå o du må tro att det är populärt.En granne kom till mig igår med jäst mandelmassa o grädde,jag fattade piken,så nu är baket igång.Tack än en gång.