Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minivästerbottenspajer i filoskal

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Varken min man eller jag är speciellt förtjusta i pajer. Degen är ofta kletig och smakar flott. Därför blev vi förtjusta när vi hittade tips på nätet om att använda filodeg istället. När vi hade kräftskiva med grannarna 2012 gjorde vi därför minipajer i filodeg och de blev jättegoda! Filodegens krispighet mot den krämiga ostfyllningen var jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver även 8-10 muffinsformar i metall.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Riv osten och blanda den med ägg och kesella till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär filoarken i rutor, 3-4 degrutor per muffinsform och spraya, eller pensla rutorna tunt med olja. Klä formarna med filodegen lite omlott så det sticker ut lite snyggt över kanten. Fördela ostfyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt pajerna svalna och garnera med rom och gräslök.
  4. Vill du hellre göra en stor paj så grädda pajen i 35 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.