Saftiga chokladbottnar varvas med mintfrosting. Den friska mintsmaken ger fin kontrast till den söta frostingen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader).
Klä botten på en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj formens kanter med smör. Pudra kanterna med kakao. Du ska grädda totalt 4 bottnar, så har du 4 lika stora springformar kan du grädda bottnarna på en gång (i varmluft).
- Blanda kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner ägg, mjölk, citronsaft, vatten, olja och vaniljsocker i mjölblandningen. Vispa i ca 3 minuter. Häll 1/4 av smeten i formen och grädda den i 20-25 minuter tills kakan är fast. Ta kakan ur formen.
- Har du bara en form så kan du grädda resten av smeten på samma sätt i ytterligare tre omgångar. Diska springformen efter varje omgång, klä den med nytt bakplåtspapper och smörj och ströa igen. De fyra bottnarna ska kallna helt på galler innan frostingen breds på.
- Rör ihop alla ingredienser till frostingen och smaksätt med pepparmintsolja. Styrkan på oljan kan variera så börja med lite, smaka av och tillsätt lite till tills smaken är bra.
- Sätt ihop kakan med frosting mellan varje chokladbotten. Avsluta med frosting och pynta med krossade polkagrisar.
Publicerat den
14 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar