Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mint- och chokladkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga chokladbottnar varvas med mintfrosting. Den friska mintsmaken ger fin kontrast till den söta frostingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader). Klä botten på en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj formens kanter med smör. Pudra kanterna med kakao. Du ska grädda totalt 4 bottnar, så har du 4 lika stora springformar kan du grädda bottnarna på en gång (i varmluft).
  2. Blanda kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner ägg, mjölk, citronsaft, vatten, olja och vaniljsocker i mjölblandningen. Vispa i ca 3 minuter. Häll 1/4 av smeten i formen och grädda den i 20-25 minuter tills kakan är fast. Ta kakan ur formen.
  3. Har du bara en form så kan du grädda resten av smeten på samma sätt i ytterligare tre omgångar. Diska springformen efter varje omgång, klä den med nytt bakplåtspapper och smörj och ströa igen. De fyra bottnarna ska kallna helt på galler innan frostingen breds på.
  4. Rör ihop alla ingredienser till frostingen och smaksätt med pepparmintsolja. Styrkan på oljan kan variera så börja med lite, smaka av och tillsätt lite till tills smaken är bra.
  5. Sätt ihop kakan med frosting mellan varje chokladbotten. Avsluta med frosting och pynta med krossade polkagrisar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.