Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mint- och chokladkräm med polkagriskross

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sött, sliskigt och alldeles alldeles underbart! ;) Ytterligare ett "halv åtta hos mig" recept, där heter det "Creme di mente"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkrämen: Häll hela burken med kondenserad mjölk i en kastrull. Tillsätt 1 msk smör och 1½ msk kakao.
  2. Värm till smöret smält och hela blandningen släpper från botten.
  3. Häll upp blandningen i genomskinliga skålar. Fyll inte mer än hälften.
  4. Mintkrämen: Gör på samma sätt som ovan, men byt ut kakaon mot 1-1½ msk mintlikör.
  5. Fyll i skålarna, ovanpå chokladkrämen.
  6. Ställ in skålarna i kylen 3-4 timmar.
  7. Före servering: Ta ut skålarna och strö över krossad polkagris. Ställ på tallrik och lägg ut den färska frukten runt omkring. Garnera med citronmelissen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.