Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladbakelse

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Överraska med en svalkande dessert direkt från frysen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt 125 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen ett i taget i smörsmeten. Rör i den smälta chokladen. Sikta i kakao, vaniljsocker och mjöl. Hacka resten av chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i en form, 23x23 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Ta kakan ur formen. Diska formen ren och lägg tillbaka bottnen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker. Smält chokladen och rör ner i äggsmeten. Smaksätt med pepparmintsarom. Vänd ner grädden. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ett par skedar av smeten. Rör ner i smeten och häll smeten i formen. Frys i 4 timmar. Ta ur formen och skär i rutor. Ringla över smält choklad och garnera med hallon.
  4. Tips! Smeten kan också gräddas i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Öka då gräddningstiden med 5 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.