Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladkola

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Jättegoda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker, sirap, grädde, kakao och pepparmyntsarom i en kastrull under omrörning. Häll i ättiksspriten.
  2. Koka på medelstark värme under sporadisk omrörning ca: 25 minuter. Häll lite av massan i ett glas kallt vatten. Går det att forma en kula av massan så är kolan färdig. Koka några minuter till och gör ev ett nytt kulprov.
  3. Häll massan i en form med måtten 16x16 cm. Låt den stelna. Skär i bitar och svep in i plastfolie eller cellofan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.