Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladmousse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

After eight ger moussen god mintsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Lägg det i en värmetålig skål. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen.
  2. Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt vispning.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till skum. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden och krossad Marianne Crush.
  4. Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ dem kallt några timmar. Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med hallon och mynta.
  5. Tips! Marianne Crusch = krossad Marianne, den hårda pepparminskaramellan med chokladfyllning.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • [email protected] 14 mars 2011

    Super gott!!! :)

  • Tinjep 25 september 2016

    Jättegott och lättlagat! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.