Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladmuffins med vispgrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kladdiga och himmelskt goda muffins med vispgrädde på toppen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 10 muffinsformar på en plåt, använd gärna en muffinsplåt för bäst resultat.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg, strö-, och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och rör ner filmjölk, pepparmintsarom samt kaffe. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Vänd ner chokladen i smeten och fördela smeten i formarna. Tryck ner en After Eight, bruten i bitar, i varje muffinsform.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12-15 minuter, de ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt dem svalna på ett galler.
  5. Vispa grädden och spritsa den på varje muffins. Toppa varje bakverk med en After Eight.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.