Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchoklads knappar

 
Skriv ut

Roliga att baka och de blir sååå goda.. Imponera på gästerna med att servera en till kaffet. Gör dem runda som knappar eller fyrkantiga som After eight.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
  2. Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
  3. Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.