Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintmaränger med frusen chokladterrin och honungspäron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smakrik och len chokladglass möter söta päron, knäckig karamellsås och fräcka maränger som sedan toppas med knapriga hasselnötter. Riktigt goda smakkombinationer ihop!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor, socker och ättikssprit i en rostfri skål. Sätt skålen över vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55-60 grader. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Rör ner pepparmyntsolja. Droppa i färgen försiktigt så att det inte blir för mycket färg.
  2. Spritsa upp mycket små maränger på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt marängerna svalna. Alla maränger går inte åt, men det är svårt att göra en mindre sats. Förvara dem i en lufttät burk i rumstemperatur.
  3. Chokladterrin: Hacka och smält chokladen tillsammans med smöret och honungen över vattenbad. Vispa upp äggulor och vitorna var för sig. Ta chokladen från värmen. Vispa i äggulorna och vänd hastigt i vitorna.
  4. Häll upp chokladsmeten i en plastfolieklädd terrinform, 1-1½ liter. Sätt formen i frysen tills chokladen stelnat, det tar minst 6 timmar. Man kan göra chokladterrinen i god tid eftersom den ska förvaras i frysen.
  5. Honungskokta päron: Skala päronen, kärna ur dem och skär dem i klyftor. Lägg dem i lite citronvatten så håller de färgen bättre. Koka upp honung, socker och vatten. Lägg i päronen och sjud dem på medelvärme 3-4 minuter tills de börjar mjukna. Lägg päronklyftorna i en burk och häll lagen i burken. Servera päronen direkt från burken till desserten eller lägg upp dem på tallriken.
  6. Karamellsås: Smält honungen i en kastrull, rör i sockret, lite i taget, och smält det till en ljus karamell. Tillsätt grädden, dra kastrullen från plattan och rör i smöret.
  7. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet med en torr kökshandduk.
  8. Servering: Skär upp terrinen i bitar och lägg upp dem på tallrikar. Lägg på karamellsås och servera resten av karamellsåsen i en skål vid sidan om. Strö på hasselnötter på tallriken. Lägg på lite maränger och smula över några. Garnera med färsk mynta och servera päronen vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.