Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minutbiff med apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt och snabblagad kötträtt med en syrlig smak av apelsin och worcestersås - en raffinerad smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera köttet. Skölj apelsinen noga i varmt vatten och riv av skalet på halva frukten med ett siseleringsjärn eller skala av det yttersta av halva skalet med en potatisskalare och strimla det fint. Dela apelsinen och pressa ut saften.
  2. Ansa och skölj salladslöken. Skär det gröna i sneda ringar och finhacka den vita delen av löken.
  3. Smält matfettet och bryn köttet 2-3 minuter på var sida beroende på hur genomstekt du vill ha biffen. Krydda med salt och peppar och håll varmt i ett övertäckt kärl.
  4. Fräs det vita av löken i matfettet i stekpannan. Häll på apelsinsaft och worcestersås och lös upp den goda stekskyn. Låt alltsammans koka samman under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Rör ner resten av salladslöken och apelsinskalet. Lägg upp biffarna på uppvärmda tallrikar och häll över såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.