Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mirandas prinsesstårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enklast möjliga sätt att göra en prinsesstårta. Den här varianten är med jordgubbssylt. Kul att bjuda på när barn är med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vaniljkrämen med ca 2 dl av grädden.
  2. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på sylten blandat med en knapp deciliter grädde.
  3. Fortsätt med nästa del. Bred ut det mesta av vaniljkräm- och gräddblandningen.
  4. Lägg på den sista tårtbottnen. Bred ut det som är kvar av vaniljkrämen. Ha extra mycket kräm på mitten av tårtan så marsipanlocket bullar sig fint sedan.
  5. Bred på grädden som är kvar runt hela tårtan. Lägg även lite uppe på vaniljkrämen.
  6. Placera marsipanlocket.
  7. Sikta över florsocker.
  8. Om du har extra marsipan, gör små rosor att garnera med. Det är lämpligt att göra så många rosor att de räcker åt alla barn på kalaset!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • micka-picka 16 mars 2009

    Mirandas 7-års tårta

  • lottie13 12 augusti 2016

    Fantastisk god och lätt att göra! En klar favorit hos oss 😊

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.