Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mississippi Mud Pie

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är en fantastiskt god kaka och är otroligt enkel att göra! Kakan är en amerikansk klassiker och namnet "Mississippi mud pie" kommer från den täta kaka som liknar stranden av Mississippifloden. Det finns otroligt många varianter på denna kaka och detta recept är komponerat av mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. BOTTENLAGRET (Lager 1) Sätt ugnen på 175 C°. Mixa kakorna i en matberedare tills de är ordentligt krossade. Blanda kaksmulorna med det smälta smöret. Lägg massan i en smord form (ca 25 cm i diameter) och bred ut massan jämt över hela formen och hela vägen upp på kanterna. Baka i ca 5 minuter.
  2. BROWNIELAGRET (Lager 2) Blanda det smälta smöret och kakaon. Vispa äggen lätt och lägg sedan äggen och sockret med smöret och kakaon, blanda väl. Vänd sedan i mjölet (viktigt att mjölet vänds i och inte vispas i smeten). Tillsätt sedan pekannötter, vaniljsocker, salt. Häll smeten i formen och baka i 30-35 minuter. Kontrollera med tandpetare. Ta ut formen ur ugnen och sprid ut marshmallowsen på toppen. Ställ sedan in formen i ugnen igen och låt stå tills marshmallowsen har smält och börjat svälla en aning. Tag ut när marshmallowsen börjar få lite lätt färg (ca2-5 min).
  3. KOLASÅS (Lager 3) Under tiden som kakan svalnar, gör kolasåsen. I en liten kastrull koka upp smör, sirap, muscovadosocker samt grädde till det blir en tjock sås. Detta tar ca 20 minuter. Häll ovanpå marshmallowsen.
  4. Låt stå och svalna i ca 1-2 timmar.
  5. VISPGRÄDDE Blanda grädden och vaniljsockret och vispa tills grädden blir fluffig. Dekorera kakan. Färdigt att avnjutas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.