Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mississippi Mud Pie

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Underbar chokladkaka, så mjuk och len och bara smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Sikta ihop mjöl och kakao i en skål. Arbeta in smöret till en smuldeg, tillsätt därefter vatten och arbeta ihop degen. Kyl i 15 min.
  3. Tryck sedan ut degen hela vägen upp på kanterna i formen (jag använde självklart en pajform) och pricka massa hål över hela botten med en gaffel, grädda i 15 min. Lägg åt sidan. (Under tiden pajskalet är i ugnen kan du börja med fyllningen).
  4. Fyllning: Rör ihop smör och sockren (båda) i en skål. Rör ner kakao och ägg (en i taget), och sedan den smälta chokladen och grädden.
  5. Häll fyllningen i pajskalet. (Jag fyllde hela vägen upp till kanten, men fick över lite fyllning, vilket jag har sparat i kylen och tänker använda någon annan gång).
  6. Grädda i 160 grader (glöm inte sänka värmen från 190 grader så pajen inte bränns!) i 45 min, eller tills fyllningen stelnat (det tog prick 45 min. för mig). Låt pajen kallna.
  7. Bred den vispade grädden över hela pajen och strö över riven choklad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Elin_H 29 januari 2009

    Jättegod :)

  • _marris_ 28 mars 2009

    Denna tårta var otroligt god.. denna kommer säkert att göras igen..

  • hannissen 22 juli 2009

    Den var verkligen otroligt god och alla som jag bjudit den på har älskat den! Den var väldigt mäktig så man får njuta av små bitar i taget :D

  • desiflava86 22 juni 2010

    vad ska det vara för storlek på pajformen eller annan form för den delen? 24cm?

  • karlli 13 augusti 2010

    Ingredienser Pajskal: 5 dl mjöl 2 msk kakao 140 g smör 2 msk socker 2 msk kallt vatten Fyllning: 175 g smör, rumstemperatur 3 dl brunt socker 2 dl socker 4 ägg, lätt vispade 4 msk kakao 150 g mörk blockchoklad, smält 3 dl grädde Garnering: 3 dl grädde, vispad -Riven choklad

  • SmulanJ 3 december 2010

    Kan man använda något annat istället för brunt socker

  • WieYeay 1 april 2011

    Riktigt god! Gjorde den här pajen för några veckor sedan och håller nu på att baka den en andra gång :) Väldigt mäktig som någon skrivit tidigare, så man kan inte äta alltför mycket på en gång däremot. Men det gör inget :)

  • jrabbelino 9 oktober 2011

    pajfyllning var mycket god men jag tyckte att pajskalet blev så torrt men jag ska göra ett nytt försök

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.