Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mixad äppelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Härligt god är den här sockerkakan med grovhackad blockchoklad och äppelklyftor. Sockerkaksmix gör den särskilt lättbakad och kokosflingor istället för skorpmjöl till formen gör att kakans botten och kanter blir extra saftiga och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en slät kakform eller stekpanna med rak kant och strö den med kokosflingor.
  2. Hacka blockchokladen grovt.
  3. Skär äpplena i klyftor, kärna ur dem, skala dem och vänd dem i en blandning av kanel och socker.
  4. Rör ut kakmixen efter beskrivningen och blanda i blockchokladen. Häll smeten i kakformen.
  5. Stick ner äppelklyftorna och grädda kakan ca 1 timma i 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.