Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkola

 
Skriv ut

...se till att du får några kolor - innan du bjuder kolan i lagom stora bitar - de är försvinnande goda :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka socker, sirap, grädde och glykos. Koka utan lock och rör om lite då och då tills smeten är 128°eller tills smeten håller kulprov; häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula, som skall vara fast till hård.
  2. Ta av grytan från spisen och rör i rostade hasselnötter, smör och till sist mjölkchokladen.
  3. Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper och låt stelna ca åtta timmar. Skär kolan i önskade bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.