Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Superenkel och smarrig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Rör i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna men vara kvar i formen.
  2. Moussen: smält chokladen över vattenbad. Ta den från värmen och låt den svalna lite. Blanda i en äggula i taget. Vispa grädden och blanda ner hälften i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll chokladsmeten över kakan. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
  3. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och hyvla över mörk choklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hunnebotjejen 19 april 2008

    Mycket god, gör en och ha i frysen ifall det kommer kaffe gäster

  • miaflis 17 juni 2008

    Har gjort denna tidigare, den gjorde verkligen succé! Kommer definitivt bjuda på den igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.