Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfri Maffig Chokladtårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En hög, härlig tårta för den som älskar choklad. Med grädde utanpå så anar ingen i förväg att den är av choklad. Rolig överraskning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj sedan en (eller två, om du har) formar med avtagbar kant. Har du bara en form får du göra dem i omgångar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman båda mjölsorterna, bakpulvret och kakaon i en annan skål. Rör ner blandingen i äggsmeten och blanda i vattnet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min eller tills kakan är färdig. Hade du bara en form så upprepar du receptet såhär långt. När du har två bottnar så låter du dem kallna helt, under tiden gör du fyllningen.
  2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan tills det tjocknat. Rör ofta. Det är bra som fyllningen är ganska tjock. Låt sedan fyllningen kallna.
  3. Vispa havregrädden. Ha tålamod, den blir fluffig men det tar en stund.
  4. När allt har kallnat så delar du tårtbottnarna på två. Sedan så lägger du chokladfyllningen mellan alla bottnar. Har du på grädden och garnerar sedan tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emeno1 21 juli 2011

    lade till 3/4 dl socker i fyllningen men annars den godaste jag ätit på länge !!!! MUMMA. tack =)

  • Johan 26 maj 2020

    Det är mjölk (mjölksocker) i Maizena så denna "mjölkfria" tårta är således inte mjölkfri.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.