En hög, härlig tårta för den som älskar choklad. Med grädde utanpå så anar ingen i förväg att den är av choklad. Rolig överraskning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj sedan en (eller två, om du har) formar med avtagbar kant. Har du bara en form får du göra dem i omgångar.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman båda mjölsorterna, bakpulvret och kakaon i en annan skål.
Rör ner blandingen i äggsmeten och blanda i vattnet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min eller tills kakan är färdig.
Hade du bara en form så upprepar du receptet såhär långt.
När du har två bottnar så låter du dem kallna helt, under tiden gör du fyllningen.
- Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan tills det tjocknat. Rör ofta. Det är bra som fyllningen är ganska tjock. Låt sedan fyllningen kallna.
- Vispa havregrädden. Ha tålamod, den blir fluffig men det tar en stund.
- När allt har kallnat så delar du tårtbottnarna på två. Sedan så lägger du chokladfyllningen mellan alla bottnar. Har du på grädden och garnerar sedan tårtan.
Publicerat den
11 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
lade till 3/4 dl socker i fyllningen men annars den godaste jag ätit på länge !!!! MUMMA. tack =)
Det är mjölk (mjölksocker) i Maizena så denna "mjölkfria" tårta är således inte mjölkfri.