- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jag lagar all mat mjölkfritt. Den som vill kan självklart använda grädde och creme fraiche istället.
Receptet är för 5-6 pers.
Instruktioner
- Ansa vårmusseronerna och skär dem i klyftor.
Skala och hacka lök och vitlök.
Smält margarinet i en gryta och svetta löken och vitlöken, dvs fräs den mjuk och glansig utan att ta färg.
Tillsätt vårmusseronerna och fräs dem tills de börjar avge vätska. Tillsätt buljongen, gröpepparkornen och dragonen, koka upp och låt småkoka (sjuda) i 20 minuter under lock.
Mixa soppan slät med mixerstav.
Tillsätt havregrädde och sour supreme. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med ett gott bröd.
Publicerat den
15 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar