Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårmusseronsoppa, mjölkfri

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag lagar all mat mjölkfritt. Den som vill kan självklart använda grädde och creme fraiche istället. Receptet är för 5-6 pers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa vårmusseronerna och skär dem i klyftor. Skala och hacka lök och vitlök. Smält margarinet i en gryta och svetta löken och vitlöken, dvs fräs den mjuk och glansig utan att ta färg. Tillsätt vårmusseronerna och fräs dem tills de börjar avge vätska. Tillsätt buljongen, gröpepparkornen och dragonen, koka upp och låt småkoka (sjuda) i 20 minuter under lock. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt havregrädde och sour supreme. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.