Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crunchig äppelpaj nderbart god och mjölkfri

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Paj som även mjölkallergiker kan njuta av... Crunchig topping av smulade havrekakor och vaniljdrömmar. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med margarin. Skala och skiva äpplena. Lägg i pajformen och strö över kanel och socker. Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Gör under tiden smulpajen. Blanda fiberhavregryn, vetemjöl, kanel och socker i en bunke. Tärna smöret och lägg i bunken. Arbeta ihop allt till en deg. Ta ut formen ur ugnen. Strö smuldegen över äpplena och krossa kakorna och strö smulorna över pajen.
  2. Ställ in i ugnen ca. 20 minuter.
  3. Servera pajen ljummen och gärna med vaniljsås, gjord på kokmarsán och havremjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.