- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
God, nyttig och mättande.
Och mjölkfri!
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 220°C
- Mät upp mjölet och havregrynen i en vispvänlig bunke.
Tillsätt salt, socker, vitpeppar och bakpulver och blanda ut i mjölet.
Häll i hälften av havremjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa sedan i resterande mängd.
- Knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
Vispa i det smälta smöret och låt stå och svälla i ca 30 minuter.
- Under tiden, smörj en ugnssäker form ca 25*35cm.
Tärna och stek fläsket i en stekpanna. Fördela sedan ut i den ugnssäkra formen.
Skala sedan morötterna och riv dem och vispa i pannkakssmeten.
Häll sedan smeten över fläsket och skjutsa in i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
- Servera gärna med lingonsylt och grönsallad.
Smaklig måltid!
Publicerat den
2 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar