Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölksyrade grönsaker

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Innehåller nyttiga mjölksyrabakterier, fibrer och C-vitamin. Receptet såg jag i en dagstidning, men är från början hämtat från boken: Sannas matbok - den självläkande människan

Ingredienser

Instruktioner

Häll filmjölken genom en silduk och ställ i kylen för att rinna av i 8 timmar. Skölj och ansa grönsakerna noga. Strimla dem grovt. Varva grönsaker o kryddor i ett stort kärl, helst av glas eller porslin. Grönsakerna skall vara väl packade. Slå vasslan från filmjölken över, lägg på en tyngd så att vätskan täcker helt. Förslut med tättslutande lock. Ställ i kylen i 12 timmar. Kontrollera att det finns vätska så att det hela tiden täcker grönsakerna. Om det behövs mer vätska, slå på saltat vatten, 3 tsk salt / liter vatten. Ställ nu burken i 18 - 20 graders rumstemperatur en vecka. Packa därefter grönsakerna i väl rengjord glasburk med tättslutande lock och förvara i kylen. Denna satsen fyller en 3 - liters glasburk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marva258 1 augusti 2009

    Det här receptet låter spännande. Måste bara provas! Hälsningar Britt-Marie

  • znibban 21 september 2010

    Detta ska jag verkligen pröva! Stort tack. har varit på jakt efter mjölksyrade grönsaker recept länge! En fråga bara. Hur länge håller det sig? jag har hört om att man kan använda samma mjölksyrespad till nya grönsaker. Motsvarande surdegskulturer som man matar och använder gång på gång...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.