Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjaddara

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Orientalisk rätt från Damascus (Syrien).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och koka linser i ca 20 min. Skölj burghull och ställ åt sidan så länge. Skala och dela löken i tunna skivor.
  2. Bryn löken i hälften av oljan tills de få färg. Ta upp löken, ta vara på oljan som är kvar och ställ åt sida.
  3. Värm resten av oljan i en medel stor gryta. Tillsätt burghull, salt, kryddan, låt brynas i ca 5-7 minuter.
  4. Tillsätt linser i grytan häll i vatten i ca 2 cm ovanför ytan. Rör om blandningen lite försiktig.
  5. Koka med locket på i ca 15 minuter, och utan tills vätskan har förångats. Tillsätt oljan som är kvar (som löken stekts i) blandas lite försiktig.
  6. Vänd grytan i en stor serveringsfat , fördela löken över. Serveras med yoghurt-naturell och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.