- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Orientalisk rätt från Damascus (Syrien).
Instruktioner
- Skölj och koka linser i ca 20 min.
Skölj burghull och ställ åt sidan så länge.
Skala och dela löken i tunna skivor.
- Bryn löken i hälften av oljan tills de få färg.
Ta upp löken, ta vara på oljan som är kvar och ställ åt sida.
- Värm resten av oljan i en medel stor gryta.
Tillsätt burghull, salt, kryddan, låt brynas i ca 5-7 minuter.
- Tillsätt linser i grytan häll i vatten i ca 2 cm ovanför ytan.
Rör om blandningen lite försiktig.
- Koka med locket på i ca 15 minuter, och utan tills vätskan har förångats.
Tillsätt oljan som är kvar (som löken stekts i) blandas lite försiktig.
- Vänd grytan i en stor serveringsfat , fördela löken över.
Serveras med yoghurt-naturell och sallad.
Publicerat den
7 november 2008
Skriv kommentar