Ris och linsröra från Palestina.
Instruktioner
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner linserna, koka 5 minuter.
- Slå av vattnet och blanda linserna med riset i en ganska vid
kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongen. Låt koka långsamt ca 20 minuter under lock tills riset är mjukt och vattnet ångat bort.
- Smaksätt med spiskummin och eventuellt salt.
Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör i en stekpanna.
- Tomatsallad:
Tärna tomaterna och strimla salladslöken.
Blanda i vinäger, olja, pressad vitlök, salt och peppar.
- Lägg lins- och risröran i salladsblad. Lägg stekt lök på och servera med tomatsallad.
- Ett recept från:
Publicerat den
16 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gott. Älskar Palestinsk mat. Lägg gärna upp flera Palestinska recept om du har. Det borde finnas en egen flik för de Palestinska recepten här på matklubben.
Tomatsalladen var jättegod. Lins-/ris-röran var ok, men jag ville ha mer spiskummin i.