Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladpanna cotta med mörk chokladmousse och honungstekta fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från Fredagskocken på Mix Megapol.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och dra av det från plattan. Hacka mjölkchokladen, krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i grädden. Häll upp panna cottan i 4 portionsformar och ställ dem i kylen, tills de stelnat. Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden. Dra av grädden från plattan och vispa ner chokladen. Häll chokladgrädden i en bunke och kyl tills det är kylskåpskallt. Vispa upp chokladgrädden tills den är mycket lättvispad och ställ den sedan kallt i minst 10 minuter (så kommer den att stelna ytterligare). Tvätta fikonen i varmt vatten, skär bort ändarna och skär dem i 3 skivor vardera. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek dem i smör ca i minut på varje sida, ringla över honungen och stek i ytterligare i ½ minut. Servera fikonen ovanpå panna cottan och toppa med moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.