- Serverar: 25 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Världens godaste chokladtryffel med rostade hasselnötter! Recept från ICA kuriren.
Instruktioner
- Bryt chokladen till tryffeln i mindre bitar i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, honung och smör och låt smälta ihop på låg temperatur. Rör då och då och dra kastrullen från värmen när tryffelsmeten blivit jämn och blank.
- Låt tryffeln svalna lite och sedan stelna i kylskåp i minst 4 timmar. För ännu hårdare konsistens kan tryffeln ställas i frysen.
- Häll ut nötterna hela i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader i 8–10 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns och rör om då och då. Låt svalna och gnugga bort de lösa skalbitarna mellan händerna.
- Rulla kulor av tryffeln. Torka händerna med hushållspapper mellan varje kula, så går det lättare. Låt tryffelkulorna stå i frysen i drygt 20 minuter tills de känns tillräckligt hårda för att doppa.
Hacka nötterna. Smält chokladen till doppningen och doppa kulorna först i chokladen och därefter i nöthacket. Låt stelna och förvara sedan i kylen.
Publicerat den
3 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar