Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfri fläskpannkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God, nyttig och mättande. Och mjölkfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 220°C
  2. Mät upp mjölet och havregrynen i en vispvänlig bunke. Tillsätt salt, socker, vitpeppar och bakpulver och blanda ut i mjölet. Häll i hälften av havremjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa sedan i resterande mängd.
  3. Knäck i äggen och vispa till en jämn smet. Vispa i det smälta smöret och låt stå och svälla i ca 30 minuter.
  4. Under tiden, smörj en ugnssäker form ca 25*35cm. Tärna och stek fläsket i en stekpanna. Fördela sedan ut i den ugnssäkra formen. Skala sedan morötterna och riv dem och vispa i pannkakssmeten. Häll sedan smeten över fläsket och skjutsa in i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
  5. Servera gärna med lingonsylt och grönsallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.