- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbart mjuka och goda bullar utan mjölk och ägg.
Kan även göras glutenfritt om man byter ut mjölet mot 500 g glutenfritt mjöl.
Instruktioner
- Bryt ner jästen i ljummet vatten
Häll i kardemumma, socker, salt och ca 6 dl mjöl.
Skär margarinet i mindre bitar och värm i micro i ca 15 sekunder så den blir lite mjuk.
Häll i smörbitarna och knåda in det i degen och häll sedan i resterande 2,5 dl mjöl.
(Om man vill ha glutenfritt så byt bara ut mjölet till 500 g glutenfritt mjöl)
Jäs degen i 20 minuter.
- Gör bullar med valfritt innehåll tex kanel, vanilj, äppelmos.
Jäs degen i ytterligare 20 minuter.
- Pensla på vatten och häll på pärlsocker.
Baka i ca 10 minuter i mitten av ugnen i 250 grader.
- För att inte bullarna ska hårdna efter man tagit ut dom så pensla på lite mer vatten direkt efter du tagit ut dom ur ugnen.
Publicerat den
8 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska definitivt prova dessa bullar