Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfria rågsiktslimpor

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lättbakat och gott bröd, som håller sig mjukt och färskt i flera dagar. Givetvis går de att byta ut havremjölken mot vanlig mjölk och mjölkfria margarinet mot vanligt margarin eller smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen. Häll i allt utom mjölet. Rör om.
  3. Ta i hälften av mjölet. Blanda. Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Hellre mer än mindre!
  5. Dela degen på 3 och baka ut till smala långa limpor. Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 min.
  6. Baka av i 225 graders värme i ca 8 - 10 minuter. Låt svalna på galler under en duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.