- Serverar: 3 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lättbakat och gott bröd, som håller sig mjukt och färskt i flera dagar. Givetvis går de att byta ut havremjölken mot vanlig mjölk och mjölkfria margarinet mot vanligt margarin eller smör.
Instruktioner
- Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
- Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen. Häll i allt utom mjölet. Rör om.
- Ta i hälften av mjölet. Blanda. Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
- Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Hellre mer än mindre!
- Dela degen på 3 och baka ut till smala långa limpor. Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 min.
- Baka av i 225 graders värme i ca 8 - 10 minuter. Låt svalna på galler under en duk.
Publicerat den
14 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar