Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka utan ägg

(4 kommentarer)  
Mjuk pepparkaka utan ägg Mjuk pepparkaka utan ägg
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En saftig, superenkel och mycket god pepparkaka. Som jag varmt rekommenderar. Man kan med fördel slänga i frysta lingon eller blåbär i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll filen i smöret när det kallnat och häll sedan detta i mjölblandningen.
  3. Rör om till en jämn smet. Häll sedan smeten i en väl smord och bröad form (2 liters).
  4. Grädda i 175 grader i ca 70 minuter
  5. LYCKA TILL!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • matmariamora 6 december 2008

    Hej Inger, hittade detta recept utan ägg. Ifall du vill baka med Agnes! hälsn Maria

  • flabban 30 december 2008

    Jättegod och enkel att baka. Den kommer jag att göra fler gånger. Ska prova att ha lite lingonsylt i då, blir säker gott. Tack för ett bra recept.

  • Tingeling13 14 oktober 2010

    Bakade denna idag, mjukpepparkaka är aldrig fel.

  • estrid1 20 november 2011

    Bytte ut filen mot turkisk joghurt vilket gick utmärkt.Tog en näve frysta blåbär och lade överst.Blev både gott och dekorativt.Hade med mig denna skapelse till far på farsdag.Uppskattades.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.